Οι DJs

Νίκος Μαρκέτος (Αθήνα)

O Νίκος Μαρκέτος ζεί στην Αθήνα και είναι Dj Tango από το 2003. Προσπαθεί να δημιουργήσει την μουσική ατμόσφαιρα της milonga του Μπουένος Άιρες, όπως την βίωσε στα ταξίδια του στην Αργεντινή. Παίζει μουσική από τις ορχήστρες της χρυσής εποχής. Θεωρεί ότι ο ρόλος του Dj είναι να συλλαμβάνει, να ερμηνεύει και να απαντά στο συναίσθημα που επικρατεί στη milonga κάθε στιγμή, προσφέροντας τα μουσικά κομμάτια που απαιτεί κάθε συγκεκριμένη στιγμή.
Είναι συχνά Dj σε εβδομαδιαίες milongas στην Αθήνα αλλά και σε πολλά Festival, εντός και εκτός Ελλάδος. Μεταξύ του 2011-2018 συμμετείχε ως DJ στις εξής διοργανώσεις: Tango Greece festival Athens Badminton, Athens Tango Acropolis Festival, Athens Hotel Grande Bretagne, Crete Sunny tango vacations, Preveza tango events, Kalamata Summer tango festival, Kalamata Winter tango festival, Limassol Cyprus tango marathon, Corfu Todos tango Festival, Athens Todos tango Festival.

PERSONAL BLOG | VIDEOS & “TANDAS DE LA SEMANA”
Βίκη Δαμιανού (Αθήνα)

Η γνωριμία της με το tango γίνεται το 2000 σε ένα μάθημα χορού.
Το 2004, ταξιδεύοντας στην Αργεντινή, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική του τάνγκο, όπως αυτή παίζεται στις μιλόνγκες του Μπουένος Άϊρες. Γοητευμένη από τη μουσική των μεγάλων μαέστρων, ξεκινά να φτιάχνει τη μουσική της βιβλιοθήκη, αναζητώντας κομμάτια κυρίως της “Χρυσής Εποχής” αλλά και της “Guardia Vieja”. Από το 2010 και μέχρι σήμερα εμφανίζεται ως dj στις περισσότερες milongas της Αθήνας καθώς και σε μεγάλες διοργανώσεις όπως: Lesvos Tango Meeting, Kalamata Tango Festival, Athens Tango Marathon, Rome Tango Marathon, Lisbon Tango Marathon, A los amigos tango festival, Tango Lovers Festival κλπ.
Είναι επαγγελματίας χορεύτρια και μαζί με τον παρτενέρ της Δημήτρη Λουκάκη έχουν ιδρύσει τη σχολή tango Χοροτρόπιο αλλά και την επαγγελματική ομάδα T4Tango. Η ίδια είναι υπεύθυνη για τη μουσική επένδυση και τη μουσική επεξεργασία των παραστάσεων της ομάδας. Είναι λάτρης του δυνατού ρυθμού ο οποίος κυριαρχεί στα dj set της και αγαπά να ταξιδεύει μουσικά το κοινό της σε όλες τις περιόδους της tango μουσικής, από την “Παλιά Φρουρά” μέχρι τις “Orquestas Típicas” του σήμερα.

Νίκος Καρβουντζής (Αθήνα)

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με το Αργεντίνικο Tango από το 1995. Διοργανωτής και συνδιοργανωτής σε milongas έχει δουλέψει σαν resident και guest dj σε φεστιβάλ και milongas. Διδάσκει tango από το 2000. Ταξιδεύει στην Αργεντινή όπου έρχεται σε επαφή με τις ρίζες, τους  παραδοσιακούς εκφραστές του tango, (milongueros), μαθαίνει τους κώδικες και παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και σεμινάρια από τους σημαντικότερους χορευτές και δασκάλους. Καταφέρνει να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα στη milonga ώστε να συγκινεί και να εμπνέει τους tangueros.

Μανώλης  Φουναργιωτάκης (Ηράκλειο)

Έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία του Tango, της ποίησης, της μουσικής και των ορχηστρών του. Δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, ως Dj Tango σε όλη τη Κρήτη σε τοπικές milongas και διεθνείς διοργανώσεις. Έχει μεταφράσει τους στίχους περισσότερων από 150 tango και έχει κάνει διαλέξεις για την ιστορία της μουσικής Tango. Του αρέσουν τα tango της χρυσής εποχής (la epoca de oro), χωρίς να παραβλέπει τις σύγχρονες ποιοτικές ορχήστρες. Στόχος του είναι να κάνει τον κόσμο να παθιάζεται για να χορέψει και αποκομίζει σαν ανταμοιβή τα χαμόγελα και την ικανοποίηση από τα πρόσωπα των χορευτών, μετά από κάθε tanda.

Νίκος Προεστάκης – Tango DJ Nikos (Ρέθυμνο)

Ξεκίνησε να χορεύει το 2004 σε ρυθμούς λάτιν μέχρι που το 2007 δοκίμασε το Αργεντίνικο Τάνγκο και ποτέ δεν έφυγε από αυτό.
Μέχρι σήμερα μελετάει, εξασκείται και προσπαθεί να ερμηνεύσει τη μουσική στο χορό του. Ξεκίνησε από νωρίς την εξερεύνηση της μουσικής της Χρυσής εποχής του Τάνγκο ώστε σήμερα να έχει δημιουργήσει μια πλούσια συλλογή με πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Παίζει μουσική σε Milongas και Practicas από το 2013.
Είναι συνδιοργανωτής και βασικός DJ στη εβδομαδιαία Milonga της Παρασκευής στη πόλη του Ρεθύμνου. Έχει παίξει στο διεθνές Φεστιβάλ Tango: A-Los-Amigos. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ποικιλία σε ρυθμούς και μελωδίες της Χρυσής εποχής, συχνά σε σύνδεση με σύγχρονες ερμηνείες από σημερινές ορχήστρες.